Pentru a obţine o imagine mărită, faceţi "click" pe butonul dreapta al mouse-lui pe oricare imagine şi apoi alegeţi obţiunea: "deschide legătura în filă nouă"...

CURRICULUM VITAE MEDICAL

“Dr. Valeriu Neaga a fost angajat ca medic secundar dermato-venerolog la Spitalul Bacău în anul 1950. În anul 1959 a susţinut examenul de atestare în specialitate şi a lucrat ca medic specialist în policlinică. S-a înscris la doctorat şi a susţinut examenele obligatorii, apoi dizertaţia, acordându-i-se titlul de „Candidat în Ştiinţe medicale". Ulterior, Comisia Superioară de Diplome din cadrul Ministerului Sănătăţii i-a acordat, prin echivalare, titlul de medic primar. În cadrul policlinicii şi spitalului a depus o activitate prodigioasă si emulativă pe linie profesională, ştiinţifică şi organizatorică.
Clădirea spitalului la 1930
În luna octombrie 1960 a primit la Bacău vizita prof. Robert Degos din Paris, însoţit de prof.S.Longhin, prof.St.Teodorescu şi prof. Vulcan. În anul 1965, în urma unui concurs, s-a transferat ca medic primar la Policlinica de Triaj din Bucureşti, unde a activat până la pensionare. A fost remarcat ca bun coleg şi a colaborat foarte bine cu clinicile Colentina şi a prof. S.Longhin.
S-a preocupat de filatelie, fiind preşedintele secţiei de maximafilie şi ocupând funcţii importante în organismele filatelice din ţară şi din străinătate. Este semnificatică atitudinea dr.V. Neaga, demnă de model de caracter uman, de a nu uita oraşul şi locul care l-au consacrat şi unde a muncit, ţinând legătura cu oamenii, colegii şi prietenii de care s-a ataşat.”
extras din "Monografia sectiei d.v. SJU Bacău "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu